Blijf op de hoogte van de nieuws items!

16-8-2024

Effectief slakken bestrijden

Na een aantal dagen met mooi weer, volgt er vanzelfsprekend weer regen. De periode dat de slakken weer extra aanwezig zijn.

Vooral na deze periode zien we de slakken weer opkomen. Behalve op en rondom de planten in uw tuin of bijvoorbeeld in uw moestuin, zijn er ook veel slakken gewoon rondom het gras en de berm te vinden.
De slakken natuurlijk bestrijden kan op een zeer goede manier, namelijk de slakken en of naakstlakken bestrijden met aaltjes.

Wellicht denkt u, ik heb ook wat gehoord over nematoden tegen slakken. Nematoden en aaltjes tegen slakken zijn gewoon precies hetzelfde.
Deze biologische bestrijder van slakken ontvangt u in een zakje. Deze aaltjes zien er eigenlijk uit als een soort meel. Vervolgens dient u dit meel met water te mengen. 

Het mengsel doet u gewoon in een gieter en dan giet u dit over de plekken waar u last heeft van aaltjes. 
We hebben wel als goede tip om echt op de bodem en of grond de aaljtes uit te zetten dus niet perse over de takken en planten.

De nematoden tegen naakstlakken gaan echt snel aan de slag. Veel van onze klanten geven aan dat het binnen enkele dagen al een zeer goed resultaat biedt. Dus minder slakken in de moestuin bijvoorbeeld.

Wij verzenden de aaltjes tegen slakken ook gratis deze week.

De volledige naam voor aaltjes tegen slakken is Phasmarhabditis californica aaltjes om slakken te bestrijden zonder gif.