Blijf op de hoogte van de nieuws items!

30-6-2024

Interessante feitjes over Phasmarhabditis Californica Aaltjes

Phasmarhabditis Californica Aaltjes zijn de natuurlijke vijand van slakken. Voor het oog lijkt het een bakje meel wat u met water kunt mengen. Hier zitten dus hele kleine beestjes in die proberen via alle openingen in de slak te komen.

Phasmarhabditis Californica Aaltjes

U kunt de aaltjes tegen (naakt)slakken gemakkelijk en zonder verzendkosten bestellen in onze aaltjes webshop, klik hier om te bestellen.

  1. Natuurlijke Vijand van Slakken:

    • Phasmarhabditis californica aaltjes zijn microscopische rondwormen die zich specialiseren in het infecteren en doden van slakken en naaktslakken. Je kunt ze alleen zien als je en microscoopje gebruikt.
  2. Veilig voor Milieu:

    • Deze aaltjes vormen geen bedreiging voor planten, mensen, huisdieren of andere nuttige dieren in de tuin. Ze bieden een milieuvriendelijk alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen. Je kunt ze daarom ook gewoon inzetten in de buurt waar kinderen, honden etc. spelen
  3. Levenscyclus:

    • De aaltjes dringen de slak binnen via natuurlijke openingen, zoals de ademhalingsporie. Eenmaal binnen, scheiden ze bacteriën af die de slak doden. De aaltjes voeden zich met de ontbindende slak en planten zich voort, wat leidt tot een nieuwe generatie aaltjes die de cyclus voortzet.
  4. Toepassingsseizoen:

    • Phasmarhabditis californica aaltjes zijn het meest effectief tijdens vochtige en warme periodes, meestal in de lente en de herfst, wanneer slakken het meest actief zijn.
  5. Eenvoudig in gebruik:

    • De aaltjes worden geleverd in een poeder- of gelvorm die eenvoudig met water gemengd kan worden. De oplossing kan met een gieter of sproeier over de grond verspreid worden.
  6. Snel resultaat bij de inzet van hasmarhabditis Californica Aaltjes tegen naaktslakken :

    • Binnen een paar dagen na toepassing beginnen de aaltjes hun werk te doen en ziet u een afname van de slakkenpopulatie. De volledige werking kan enkele weken duren, afhankelijk van de omvang van de plaag.
  7. Langdurige bescherming:

    • Omdat de aaltjes zich in de bodem kunnen voortplanten, bieden ze langdurige bescherming tegen slakken. Regelmatige toepassing kan helpen om de slakkenpopulatie onder controle te houden.
  8. Opslag en houdbaarheid van aaltjes tegen slakken:

    • Phasmarhabditis californica aaltjes kunnen voor een bepaalde tijd worden opgeslagen in de koelkast voordat ze worden toegepast, wat handig is voor seizoensgebonden gebruik.  Aaltjes tegen slakken kun je het best bewaren rond de 5 graden,
  9. Oorsprong:

    • Deze aaltjes komen van nature voor in verschillende delen van de wereld en zijn een essentieel onderdeel van biologische bestrijdingsprogramma's.
  10. Niet-chemisch:

    • Door het gebruik van Phasmarhabditis californica aaltjes vermijdt u de noodzaak van chemische slakkenbestrijdingsmiddelen, wat beter is voor het milieu en de biodiversiteit in uw tuin.

Gebruik Phasmarhabditis californica aaltjes om uw tuin op een natuurlijke en duurzame manier vrij te houden van slakken!