Blijf op de hoogte van de nieuws items!

5-7-2024

Last van de coloradokever?

De coloradokever, ook wel bekend als de aardappelkever, is een kleine maar beruchte plaag in de wereld van landbouw en moestuinen.

Deze geel-zwarte gestreepte kever staat erom bekend aardappelplanten en andere leden van de nachtschadefamilie (zoals tomaten en aubergines) te vernietigen. De larven en volwassen kevers voeden zich met het blad van deze planten, wat kan leiden tot aanzienlijke schade en zelfs het volledig wegvagen van gewassen.

Gelukkig is er een milieuvriendelijke en effectieve manier om deze plaag te bestrijden: Natuurlijk aaltjes!

anneer je deze aaltjes op je gewassen toepast, dringen ze de larven van de kevers binnen en infecteren ze, wat uiteindelijk leidt tot de dood van de larven. Hierdoor wordt de populatie van de coloradokevers onder controle gehouden zonder dat je schadelijke chemicaliën hoeft te gebruiken.

Het gebruik van aaltjes is niet alleen effectief, maar ook veilig voor mensen, huisdieren en andere nuttige insecten in je tuin. Dus als je je aardappelplanten gezond en gelukkig wilt houden, overweeg dan zeker deze biologische bestrijdingsmethode tegen de coloradokever!