Blijf op de hoogte van de nieuws items!

4-3-2024

Slakken worden weer actief!

Natuurlijk van slakken afkomen, bijvoorbeeld in uw moestuin? Lees hier hoe.

Hier is een algemene gids voor het toepassen van aaltjes tegen slakken in je moestuin:

  1. Kies de juiste aaltjes: Koop aaltjes die specifiek zijn ontworpen om slakken te bestrijden. Ons advies: https://www.natuurlijkaaltjes.nl/aaltjes/phasmarhabditis-californica 

  2. Toepassingstijd: Breng de aaltjes bij voorkeur aan in de lente of herfst, wanneer de bodemvochtigheid hoog is en de slakken actief zijn. Dit is meestal wanneer de temperaturen mild zijn.

  3. Bodemvoorbereiding: Zorg ervoor dat de bodem vochtig is voordat je de aaltjes aanbrengt. Besproei de grond indien nodig een paar uur voor toepassing.

  4. Toepassingsmethode: Volg de instructies op de verpakking van de aaltjes nauwkeurig.  De aaltjes worden gemengd met water en vervolgens gelijkmatig over het te behandelen gebied verspreid met behulp van een gieter, sproeier of tuinslang.

  5. Herhaal indien nodig: Afhankelijk van de ernst van de slakkenproblematiek kan het nodig zijn om de toepassing na een bepaalde periode te herhalen om een effectieve controle te behouden.

  6. Blijf monitoren: Houd de moestuin in de gaten en let op tekenen van slakkenactiviteit. Als je na verloop van tijd nog steeds slakken ziet, overweeg dan om de toepassing van aaltjes te herhalen.