Vijgenskeletteermot wat te doen

De natuurlijke oplossing tegen vijgenskeletteermot: aaltjes van natuurlijkaaltjes

Wat moet je doen tegen vijgenskeletteermot?
De vijgenskeletteermot is een vervelende plaag voor vijgenbomen. Deze mot, die zich voedt met de bladeren van de boom, kan aanzienlijke schade aanrichten. Gelukkig is er een effectieve en natuurlijke oplossing beschikbaar: de aaltjes van NatuurlijkAaltjes.

Schade door de vijgenskeletteermot: waaraan merk je dat je last hebt?
De vijgenskeletteermot is te herkennen aan de schade die het aanricht aan de bladeren van je vijgenboom. De larven van deze mot vreten het bladmoes weg, waardoor alleen het bladnervensysteem overblijft. Dit geeft de bladeren een 'skeletachtig' uiterlijk, vandaar de naam. Als de plaag onbehandeld blijft, kan dit leiden tot verzwakte bomen en verminderde vruchtproductie.

Waarom kiezen voor de aaltjes van NatuurlijkAaltjes?
De aaltjes van NatuurlijkAaltjes bieden een milieuvriendelijke en doeltreffende manier om de vijgenskeletteermot te bestrijden. Deze microscopische wormpjes dringen de larven van de mot binnen en doden ze van binnenuit. Dit voorkomt verdere schade aan je planten zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. Bovendien zijn de aaltjes volledig veilig voor andere nuttige insecten, huisdieren en mensen.

Hoe gebruik je de aaltjes?
Het gebruik van aaltjes is eenvoudig. Meng de aaltjes met water en giet het mengsel op de grond rondom je vijgenboom. De aaltjes gaan vervolgens op zoek naar de larven van de vijgenskeletteermot en beginnen direct met hun werk. Voor het beste resultaat wordt aangeraden om de behandeling in het voorjaar te starten, net voordat de larven actief worden.

Kies voor een natuurlijke en effectieve bestrijding van de vijgenskeletteermot met de aaltjes van NatuurlijkAaltjes. Bescherm je vijgenbomen en geniet van een gezonde oogst!

Blogberichten

    Wat is de de vijgenskeletteermot

    De vijgenskeletteermot is een kleine mot waarvan de larven de bladeren van vijgenbomen mineren (d.w.z. gangen in de bladeren graven). Volwassen motten zijn ongeveer 10-15 mm in vleugelspanwijdte en hebben een karakteristiek vleugelpatroon.