Blijf op de hoogte van de nieuws items!

5-4-2024

Aaltjes tegen mieren inzetten

Mieren kunnen een ware overlast vormen, vooral rondom je geliefde terras. Maar waarom zou je kiezen voor schadelijke chemicaliën als oplossing?

De oplossing? Natuurlijk Aaltjes!

Steinernema feltiae (ook bekend als feltiae aaltjes) kunnen effectief zijn tegen mieren. Steinernema feltiae is een soort aaltje die parasitair leeft en zich voedt met verschillende bodeminsecten, waaronder mierenlarven. Wanneer deze aaltjes in contact komen met de larven van mieren, dringen ze binnen en infecteren ze de larven, wat uiteindelijk leidt tot de dood van de mierenlarven.

Aan de slag met aaltjes tegen mieren?

  • Maak het gebied rondom je terras schoon en verwijder eventuele afval, dood plantmateriaal en andere potentiele schuilplaatsen voor mieren. Dit helpt om de effectiviteit van de behandeling te vergroten.
  • olg de instructies op de verpakking om de aaltjes te mengen met water. Gebruik een gieter of een ander geschikt hulpmiddel om het mengsel voor te bereiden.
  • Giet het mengsel gelijkmatig over het te behandelen gebied, inclusief het terras zelf en de aangrenzende grond waar mieren actief zijn. Het is het beste om dit 's avonds te doen wanneer de mieren actiever zijn.

Houd het behandelde gebied in de gaten om te zien of er verbetering optreedt. Het kan enige tijd duren voordat je resultaten ziet, aangezien de aaltjes tijd nodig hebben om de mierenlarven te infecteren en te doden.