Blijf op de hoogte van de nieuws items!

10-4-2024

Wat zijn engerlingen?

Engerlingen zijn eigenlijk larven van kevers. Deze beesten zorgen o.a. voor kale plekken in uw gras.

Engerlingen kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan verschillende soorten planten, vooral aan gras en andere gewassen met ondiepe wortels.

Engerlingen voeden zich met de wortels van gras, waardoor delen van het gazon geel worden, afsterven en uiteindelijk afsterven. Dit kan leiden tot kale plekken en verzwakking van het gras.

Maar ook veel voorkomende schade:

  • Schade aan de wortels van de planten in uw tuin door engerlingen
  • Schade aan de wortels van bomen door engerlingen

Hoe herken je engerlingen?

  • Engerlingen voeden zich met de wortels van gras, waardoor delen van het gazon geel worden, afsterven en uiteindelijk afsterven. Dit kan leiden tot kale plekken en verzwakking van het gras.
  • Afhankelijk van de soort en de leeftijd kunnen engerlingen variëren in kleur. Ze kunnen witachtig, crèmekleurig, geelachtig, bruinachtig of zelfs roodachtig zijn.
  • Aan een uiteinde van het lichaam bevindt zich de kop van de engerling, die meestal donkerder is dan de rest van het lichaam. De kop kan ook kenmerken hebben zoals kaken en antennes.
  • Engerlingen hebben over het algemeen kleine, zachte poten die niet goed ontwikkeld zijn en meestal niet zichtbaar zijn aan de buitenkant.

Wij adviseren onze Heterorhabditis bacteriophora aaltjes tegen engerlingen in uw gras.

Bestel aaltjes tegen engerlingen

Gemakkelijk te mengen met water en vervolgens kunt u de aaltjes over het gras gieten.