Hoe herken je de buxusmot
Benieuwd hoe je de buxusmot herkent en of je er echt last van hebt?
Het is belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren van buxusplanten, met name tijdens de warmere maanden van het jaar wanneer de buxusmot actief is. Door te letten op tekenen van eieren, rupsen, poppen en volwassen motten, kun je vroegtijdig actie ondernemen om de plaag onder controle te houden en schade aan de buxusplanten te minimaliseren.
- De volwassen buxusmot heeft een opvallend uiterlijk. Hij heeft witte vleugels met een karakteristieke donkerbruine rand langs de randen.
- De vleugels hebben een spanwijdte van ongeveer 4 cm.
- De volwassen mot is 's nachts actief en wordt vaak rond buxusplanten gezien.
Blogberichten
De taxuskever bestrijden
De taxuskever is een vervelende en veelvoorkomende plaag in tuinen die flink wat schade kan aanrichten aan je planten. Heb je gaten in de bladeren van je planten ontdekt en zie je verkleurde of verwelkte bladeren? Dan kan de taxuskever weleens de boosdoener zijn. In dit blog lees je hoe je de taxuskever kunt herkennen, wat de schade is die ze veroorzaken en hoe je aaltjes kunt inzetten om deze kever effectief te bestrijden. De taxuskever kun je dus bestrijden zonder gif!
De buxus in het najaar
Buxusplanten zijn geliefd in vele tuinen, maar kunnen last krijgen van plagen zoals de buxusmot en schimmels. Een natuurlijke en effectieve manier om je buxus gezond te houden is door het inzetten van aaltjes (nematoden). Dit zijn microscopisch kleine wormpjes die parasieten in je tuin bestrijden. In het najaar is het perfecte moment om deze natuurlijke vijanden los te laten.
Fruitbomen in de herfst
In oktober en november zijn er verschillende insecten die actief kunnen zijn rond fruitbomen. Sommige van deze insecten kunnen schadelijk zijn voor de bomen en hun vruchten, en het gebruik van aaltjes (nematoden) kan een effectieve biologische bestrijding zijn. Hier zijn enkele insecten die je rond die tijd kunt tegenkomen en die je met aaltjes kunt aanpakken: