Hoe weet je of je rouwvliegjes hebt?

Je kunt rouwvliegjes meestal herkennen aan bepaalde tekenen en symptomen:

  1. Het zien van vliegjes: Als je kleine vliegjes ziet rondvliegen in je huis, vooral in de buurt van kamerplanten, dan kunnen dit rouwvliegjes zijn.

  2. Volwassen vliegjes op het oppervlak van de potgrond: Volwassen rouwvliegjes worden vaak gezien op de bovenkant van potgrond in plantenpotten. Ze kunnen rondkruipen op de grond of zelfs op plantenbladeren zitten.

  3. Het opmerken van larven: Als je kleine, witachtige larven ziet kruipen in de potgrond van je planten, dan kan dit een teken zijn van rouwvliegjes. Deze larven lijken vaak op kleine wormpjes en kunnen zich voeden met organisch materiaal in de potgrond.

  4. Het ruiken van een muffe geur: In gevallen van ernstige besmetting kan een muffe geur ontstaan door de aanwezigheid van rouwvliegjes en hun larven in de potgrond.

Als je een of meer van deze tekenen opmerkt, is de kans groot dat je rouwvliegjes hebt. Het is belangrijk om actie te ondernemen om hun populatie onder controle te krijgen, vooral als je veel kamerplanten hebt of als de besmetting ernstig is.

De oplossing zijn aaltjes! Bestel hier direct aaltjes tegen rouwvliegjes:

Hoe weet je of je rouwvliegjes hebt? - steinernema_feltiae

Steinernema feltiae

€ 12,50 incl. BTW
Meer info
Hoe weet je of je rouwvliegjes hebt? - vangplaat_tegen_vliegjes_-_10_stuks

Vangplaat tegen vliegjes - 10 stuks

Vangplaten 25x10cm geel (pakje 10 stuks)

€ 9,50 incl. BTW
Meer info

Pagina's

Blogberichten

    Werken aaltjes tegen zwarte beestje op mijn plant?

    Vliegjes in de woonkamer

    Ook last van zwarte vliegjes in de woonkamer? Deze komen bij uw planten vandaan. Natuurlijk hebben we hier een oplossing voor. En niet deze gele vangplaat ;)

    Hoe werken aaltjes eigenlijk?

    Het bestrijden van plagen met aaltjes, ook wel biologische bestrijding genoemd, is een duurzame en milieuvriendelijke methode om schadelijke insecten en larven te bestrijden. Deze methode maakt gebruik van bepaalde soorten nematoden, kleine ongewervelde organismen, die natuurlijke vijanden zijn van veel plaaginsecten. Hier is hoe het proces doorgaans werkt:

    Ook last van vliegjes bij de planten in de huiskamer?

    De zwarte vliegjes die je bij je planten in de huiskamer ziet, kunnen verschillende soorten vliegen zijn, maar een veel voorkomende soort is de "sciaridae" ofwel rouwvliegjes. Deze vliegjes leggen eitjes in de potgrond van je planten, vooral daar waar de grond vochtig is. De larven voeden zich met organisch materiaal in de grond en kunnen schade aanrichten aan de wortels van je planten.

    De wortelvlieg bestrijden met natuurlijke aaltjes!

    De wortelvlieg (Psila rosae) is een insect dat schade aanricht aan wortelgewassen zoals wortelen, rapen, selderij en peterselie. Volwassen wortelvliegen leggen eieren aan de basis van de planten. De larven die uit deze eieren komen, voeden zich met de wortels, waardoor de planten verzwakken en kunnen afsterven. Dit kan leiden tot aanzienlijke oogstverliezen.

    Wat is een rouwvlieg?

    Een rouwvliegje dankt zijn naam aan zijn kleur, zwart. De kleur van rouw.

    De veenmol wordt weer actiever

    Wat is de veenmol? Welke schade richt hij aan en met welke aaltjes kun je deze veenmol bestrijden?

    Vangplaat bij uw bestelling

    Bestel deze week feltiae aaltjes tegen vliegjes en ontvang een gratis vangplaat.

    De langpootmuggen zijn weer erg actief deze maand!

    De langpootmuggen zijn onschuldige dieren maar hun larven kunnen grote schade aanrichten bij gewassen.

    Plagen in de moestuin

    In juni kunnen verschillende plagen in een moestuin voorkomen die schadelijk kunnen zijn voor gewassen. Hier zijn enkele veelvoorkomende plagen en hun mogelijke bestrijdingsmethoden:

    Steinernema feltiae aaltjes

    Vandaag zoomen we in op de feltiae aaltjes.

    Last van trips?

    Hoe weet u of u last van trips heeft?

    Insectplagen in de maand juli

    Een overzicht van de plagen in juli en natuurlijk de oplossing!

    Wat is de schade van de uienvlieg? En wat doet de uienvlieg

    De uienvlieg (Delia antiqua) kan aanzienlijke schade veroorzaken aan gewassen zoals uien, prei, sjalotten, en knoflook. De schade die de uienvlieg veroorzaakt, komt voornamelijk door de larven, die zich voeden met de wortels, bolletjes en stengels van de planten. Hier zijn enkele specifieke vormen van schade die de uienvlieg kan aanrichten:

    Wat is de Preivlieg en hoe bestrijd je deze met aaltjes?

    Voor prei, ui, knoflook en andere Allium-soorten. Deze kleine vlieg kan aanzienlijke schade aanrichten aan gewassen, wat leidt tot verlies van opbrengst en kwaliteit. Gelukkig kunnen aaltjes, zoals Steinernema feltiae, effectief worden ingezet om deze plaag te bestrijden.

    Wat is de koolvlieg en hoe bestrijden?

    Natuurlijk met aaltjes!

    Wat is de uienvlieg?

    De uienvlieg kan aanzienlijke schade veroorzaken aan uiengewassen, maar door een combinatie van preventieve maatregelen, biologische bestrijding en eventueel chemische middelen kan de schade beperkt worden. Het gebruik van aaltjes is een milieuvriendelijke en effectieve manier om de larven in de grond te bestrijden en zo de gezondheid van uw uiengewassen te waarborgen.

    Meest voorkomende plagen in gras

    Aaltjes (nematoden) zijn microscopisch kleine, parasitaire wormpjes die effectief kunnen worden ingezet om verschillende plagen in het gazon te bestrijden. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende plagen in gras die met aaltjes bestreden kunnen worden:

    September in de moestuin. Welke plagen actief?

    Eind augustus en begin september zijn er verschillende plagen actief in de moestuin die je kunt bestrijden met aaltjes (nematoden). Hier zijn enkele van de meest voorkomende.

    De taxuskever bestrijden

    De taxuskever is een vervelende en veelvoorkomende plaag in tuinen die flink wat schade kan aanrichten aan je planten. Heb je gaten in de bladeren van je planten ontdekt en zie je verkleurde of verwelkte bladeren? Dan kan de taxuskever weleens de boosdoener zijn. In dit blog lees je hoe je de taxuskever kunt herkennen, wat de schade is die ze veroorzaken en hoe je aaltjes kunt inzetten om deze kever effectief te bestrijden. De taxuskever kun je dus bestrijden zonder gif!